Edi van Gelder Home Spacer Wie ben ik? Spacer Mijn visie Spacer Mijn kleur Spacer Mengkleuren Spacer Contact
Organisatie Spacer Teams Spacer Jijzelf
Laat jezelf zien: kleur je communicatie!

Mijn visie

- Een veelbetekenende blik.
- Een gesprek dat verstomt bij de koffieautomaat.
- Een samenwerking die maar niet van de grond komt.


Ook teams worden vaak getypeerd door één overheersende kleur. Er speelt onderhuids van alles wat onbesproken blijft. Dat kan ontstaan als niet elk individu de kans krijgt om vol zijn kleur (in) te brengen.
Edi van Gelder Een nieuwe koers…
Of twee teams die ineens samen verder moeten.
Dat is ingrijpend voor iedereen.


Voor je het weet is de kleur in het team bepaald. Door het grootste team. Of door de meest extraverte personen. Onbewust. En ongepland.
Edi van Gelder Edi van Gelder Edi van Gelder

Leidende en volgende mensen zijn er altijd. Daar is niets mis mee, dat past bij hun persoonlijkheid. Maar een team wordt te eenzijdig gekleurd als mensen geen ruimte geven aan elkaar. De balans is weg. Eén kleur overheerst. En typeert.

Oog voor kleur betekent teamgroei
We zetten de kwaliteiten van alle teamleden vol in het licht. Het kleurenpalet ontvouwt zich voor het oog van ieder teamlid. De pracht ervan is overweldigend. Als vanzelf groeit het respect en de waardering. En de ruimte om samen afspraken te maken hoe ieder zijn kleur in het team kan inbrengen. Het team functioneert beter.

Ik ben trainer in teams
  • Is iedereen nog aangehaakt?
  • Bereikt een ieder zijn leerdoel?
  • Neemt een ieder verantwoordelijkheid voor zijn eigen leerproces?

Tijdens een training heb ik oog voor elke deelnemer. Bij voorkeur werk ik met een groepsgrootte van maximaal 12 mensen. Bij grote teams of groepen werk ik graag samen met een co-trainer uit mijn netwerk.

We oefenen veel. Elke oefening draagt bij aan de leerdoelen. Of zorgt voor borging, zodat het groeiproces doorgaat, ook als de training is afgelopen.

Ik ben acteur in teams
Als acteur verbeeld ik de uitdagingen waar dat team voor staat. Samen zoeken we de manier om effectief met die uitdagingen om te gaan: hoe bereiken we ons doel, zonder de ander uit het oog te verliezen?

Ik ben coach in teams
Heeft het team als geheel een ontwikkelingsvraag? Dan richt ik me als coach op de zelfredzaamheid van het team. Ik stel vragen en faciliteer de manier waarop het team zelf het antwoord formuleert. Opstellingen is een werkvorm die ik als coach vaak gebruik.
Terug naar boven
Organisatie Spacer Teams Spacer Jijzelf
Home Spacer Wie ben ik? Spacer Mijn visie Spacer Mijn kleur Spacer Mengkleuren Spacer Contact
Spacer
© 2018 Edi van Gelder Webdesign: Marc Verburg Communicatiedesign